
Liofilizirani BIO matični mleček velja za vrhunec naravne biosinteze – sonca, cvetja in čebele.

Sestava
Matični mleček je rumenkasta gosta tekočina, ki vsebuje: vodo, proteine, sladkorje (reducirajoči: glukoza in fruktoza), lipide, minerale (kalij, natrij, kalcij, fosfor, magnezij, železo, cink, žveplo, kobalt, krom, bizmut, baker in zlato), anorganske snovi, vitamine (posebej B5, B6, A, C, D in E), encime, 18 vrst aminokislin (vključujoč vseh 8 esencialnih) ter številne snovi, ki preprečujejo razmnoževanje bakterij in virusov. Je bogat z naravnimi antibiotiki in močnimi protivirusnimi snovmi: proteini dželein in rojalizin, kot tudi nenasičene maščobne kisline 10-hidroksi-2-decenska kislina (10-H-2-DA), ki jih ni najti nikjer drugje v naravi.
Delovanje
Matični mleček se izjemno hitro absorbira in po krvnem obtoku pride do osnovnih gradnikov posameznega organizma – celice.
In prav tukaj, na celičnem nivoju, doseže svoje blagodejne učinke. Farmakološko je ena od snovi z nespecifično stimulativnim učinkom.
Zaradi svoje sestave, bogate z beljakovinami, aminokislinami, pa tudi z obilo anorganskih komponent in vitaminov, matični mleček pomaga celici, da se obnovi, telesu povrne normalno presnovo in spodbuja izmenjavo. Zato tkiva bolje delujejo in telo kot celota vzpostavlja svoje normalno ravnovesje. Vsi nenadoma aktivirani procesi (kar je tipično za stres ali vnetja) se vračajo na normalno raven, telo se polni s potrebnimi elementi in zlahka prenaša napor.

Liofilizirani BIO matični mleček – edini učinkovit
Zelo izčrpne raziskave so odkrile tudi dnevno dozo mlečka, ki daje najhitrejše in najbolj trajne učinke: približno 100 mg na dan, v liofilizirani obliki. Namreč, po jemanju iz panja matični mleček ohrani vse bioaktivne lastnosti le 48 ur. Ko se ta čas izteče, voda, ki jo vsebuje mleček (v povprečju približno 70 odstotkov) topi biostimulatorje – substance, ki mlečku zagotavljajo posebnost. Edini način, da se mlečku podaljša bioaktivnost je, da se s postopkom liofilizacije sprosti voda, nakar dobimo liofilizirani BIO matični mleček, ki svojo bioaktivnost ohranja dve leti. Pri konzumiranju se takšen mleček topi v vodi, s čemer znova dobi formo in učinke kot, da je ta trenutek bil vzet iz panja.
Danes, ko smo vse bolj ogroženi zaradi industrijsko pridelane hrane, s strupenimi snovmi, ki nas obkrožajo, z zvišano radiacijo, virusi in na antibiotike odpornimi mikrobi, je matični mleček edini prehranski dodatek, ki nam pomaga prenašati vse izzive sodobne civilizacije, da svoje organe razstrupimo in tako ohranimo zdravje.
Liofilizirani matični mleček ni zdravilo, niti pomožno zdravilno sredstvo. Z njim se ne nadomešča in ne odpravlja terapije bolnih ljudi, uporabljamo pa ga, da bi ostali zdravi in da ne bi zboleli. Storimo vse, kar je v naši moči, da bi preprečili bolezen, pri tem pa nam liofilizirani matični mleček lahko zagotovo pomaga